Stílusosan vidéki stílusban

10.10.2023 12:15.00 831

A vidéki életstílus sokféle formában jelenik meg, tükrözve a múltban élt egyszerű emberek életmódját. Lakása vagy háza belsejét berendezheti az angol vidék, a francia Provence, a skandináv minimalizmus és letisztultság, a múltbéli szlovák lakások, a mediterrán vagy sok más stílusban. A vidéki stílusokban azonban van egy közös nevező - a bútorok a kiegészítőkkel együtt funkcionálisak, nem csak szépek.

Stílusosan vidéki stílusban

 

A vidéki stílus nem csak a nyaralókhoz és a régebbi házakhoz tartozik, ahogyan az első pillantásra tűnhet. (Forrás: Pixabay)

A funkcionalitás az első

A belső tér berendezésénél fontos, hogy minden bútordarab funkcionális legyen. Az egyes darabok elhelyezése jól átgondolt kell, hogy legyen, minden egyes darabnak megvan a helye, funkciója, előnyei és gyakorlatilag használható.

Ezt követi az otthonosság, az egyszerűség és a sok fa

A fa mint a múlt anyaga igazán nagy szerepet játszik a vidéki stílusban. A vidéki hangulatot különösen a fából készült bútorok idézhetik meg, amelyek - patinájuknak, különböző mintáiknak, formájuknak vagy általános megjelenésüknek köszönhetően - hangulatosnak és "réginek" tűnnek. Az egyszerűséget gyakran (kis mértékben) kiegészítik a minták és díszek, amelyek feldobhatják a belső teret, és eleganciát kölcsönözhetnek neki.

Meghittség

A vidéki stílus alapvető jellemzői közé tartozik a meghittség és a barátságos, otthonos hangulat. (Forrás: Unsplash)

Fehérbe öltözött elegancia

A Szlovákiában használt vidéki stílusok közül kétségtelenül a skandináv és a provence-i stílus párosáé az első hely. Ezeket a fehér szín nagymértékű használata jellemzi. Használata nyilvánvaló - a fehér az egyszerűség, a tisztaság és az elegancia színe. Szellőssé teszi a teret, tágasabbnak tűnik és tisztának tűnik. Ezért vált ez a két vidéki stílus igazán népszerűvé vidékünkön.

A helyiségben a fehér dominál

A helyiséget a fehér szín uralja, ami vizuálisan megnöveli a teret. (Forrás: Unsplash)

 

A skandináv és a provence-i stílus kedvencei

A skandináv stílus minimalista formákkal, visszafogott színekkel és a részletek iránti éles szemmel dolgozik. Kiterjedten használja a természetes színeket és anyagokat (fa, bőr, vászon, kerámia...). A bútorok funkcionálisak és praktikusak. Egy ilyen stílusban berendezett szoba nagyon tisztának, kellemesnek és harmonikusnak tűnik.

Az északi időtlenség az egyszerűség és a minták kombinációját hozza magával. A növényeket is széles körben használják - nekik köszönhetően a szoba kellemesnek és hangulatosnak tűnik.

Az északi időtlenség az egyszerűség és a minták kombinációját hozza. A növényeket is széles körben használják - ezek teszik a helyiséget meleggé és otthonossá. (Forrás: Unsplash)

 

A provence-i stílus színesebb - színesebb, szereti a visszafogott lilát, fehéret és bézst, a bútorok gyakran díszítőelemeket tartalmaznak, több kiegészítőt és dísztárgyat használnak. Mindez a francia romantika és kifinomultság jegyében történik.

Hagyja, hogy magával ragadja a francia vidék szépsége. A csipke és virágmotívumok finomságot és romantikát visznek a belső térbe.

Engedje, hogy magával ragadja a francia vidék szépsége. (Forrás: Pixabay)

 

5 tipp a vidéki stílushoz otthonában

 

1. Találja meg a "saját" stílusát, próbálja ki

Lakásának vagy házának nem kell úgy kinéznie, mint egy katalógusnak. A tér, amelyben élsz, tükrözi a személyiségedet és a családod karakterét. Hagyja meg a kézjegyét a belső térben is - vegye körül magát azzal, ami örömet okoz, ne féljen játszani a színekkel és az anyagokkal. Ha az eleganciát kedveli, tegyen bele még több eleganciát, ha az egyszerűséget, a szigorú formákat és a meleg színeket, menjen ebbe az irányba.

Minden otthonnak lehet saját pasziánsza - egy különleges darab, amely magára vonzza a figyelmet, eredetiséget ad a belső térnek és boldoggá tesz, mert az Ön tükörképe

Minden otthonban lehet egy szoliter - egy különleges darab, amely megragadja a tekintetet, eredetiséget kölcsönöz a belső térnek, és boldoggá teszi Önt, mert Önt tükrözi. (Forrás: Unsplash)

 

2. Kombinálja a modern és a régebbi darabokat

Manapság nagyon népszerű, hogy a régebbi darabokat új, modern darabokkal kombinálják. Inspirálódjon, az internet az ötletek forrása. Persze, ahogy fentebb írtuk, nem kell egyetlen stílusban maradnod - a szigorú skandináv stílust feldobhatod több színnel, a provence-i stílust kiegészítheted egyszerű skandináv bútorokkal, csak rajtad áll.

Manapság gyakran kombinálják az egyedi stílusokat, kísérleteznek anyagokkal, mintákkal, egyszerre használnak új és régi darabokat.

Manapság gyakran kombinálják a stílusokat, kísérleteznek az anyagokkal és a mintákkal, és egyszerre használnak új és régebbi darabokat (Forrás: Unsplash)

 

3. Leleplezni és elrejteni

Vannak dolgok, amelyek megérdemlik, hogy mindennap szem előtt legyenek, míg mások maradhatnak szekrényekben, komódokban vagy fiókos szekrényekben. Készítsen stratégiát, és találjon helyet minden egyes tárgynak - így könnyebb lesz rendet tenni a térben. Ha egy térben túl sok a rendetlenség, az zavarónak és zsúfoltnak érezhető.

Ha "rendet szeretne tenni" a térben, próbálja meg például csökkenteni a szem előtt lévő dolgok mennyiségét. Hagyjon olyan dolgokat a kirakatban, amelyek kellemesebbé teszik a napját, és javítják a hangulatát. Azonban itt is (még a provence-i stílusnál is, amely több kiegészítőt szeret) mindent csak mértékkel. Ha egy kicsit visszaveszel, a tér jobban fog lélegezni, és könnyebb lesz tisztán tartani.

Minden belső tér értékelni fogja az egyszerűséget és a minimalizmust.

Minden enteriőr értékelni fog egy bizonyos fokú egyszerűséget és minimalizmust. (Forrás: Unsplash)

A nappali például tele van mindenféle dologgal, amit szeretünk kéznél tartani (magazinok, tollak, könyvek, keresztrejtvények, gyertyák, kézkrém...). De ez nem jelenti azt, hogy ezeknek az asztalon, a dohányzóasztal alatt, vagy az egész szobában szétszórva, jól látható helyen kell lenniük. Gyűjtsd össze őket a szoba minden részéből (meg fogsz lepődni, mennyi van belőlük), és készíts nekik helyet - például egy ládában, egy kisebb komódban vagy egy íróasztalfiókban.

A láda dohányzóasztalként is szolgálhat hatalmas tárolóhellyel - minden még heverő holmit elfér benne.

A láda hatalmas tárolóhelyével dohányzóasztalként is szolgálhat - elfér benne minden, ami mindig ott hever. (Forrás: Unsplash)

 

---> TIPPÜNK: Fából készült Jersey láda csukható fedéllel - 100 kg-ig terhelhető

Truhlica na vaše poklady – je obľúbeným interiérovým kúskom práve vďaka svojej funkčnosti.

10. ábra:Egy láda a kincseidnek - funkcionalitásának köszönhetően népszerű belsőépítészeti darab.

 

A láda ideális bútordarab a lakásban vagy házban - 2 az 1-ben, a felső rész (ülő/tároló) és a belső tárolóhely egyaránt szolgál. Sokan szeretik és használják praktikus felhasználása miatt:

  • a hálószobában ágynemű, párnák és paplanok számára (komódként vagy paplanhuzatként)
  • a nappaliban könyvek, magazinok, párnák, takarók vagy bármi más, ami kéznél van.
  • az előszobában a magas szárú csizmák, gumicsizmák, hátizsákok, sapkák, sálak és egyéb dolgok számára, amelyeket valahová el kell helyeznünk, amikor hazaérünk vagy elmegyünk valahová

 

Használhatja a mellkas felső részét:

  • ülőhelyként - étkezőpadként, öltözőpadként az előszobában, hálószobai padként az ágy végében, ahol öltözködés közben lehet ülni....
  • tárolóhelyként - pl. a kanapé melletti asztalként, ahová el lehet tenni az italokat

 

---> TIPPÜNK: Komód Jersey fehér ugyanabban a kivitelben

Vidéki stílusú dzsörzsi komód - elhelyezheti a komódot és a komódot egy helyiségben, vagy két különböző helyiségben is - így a tér ötletesen összekapcsolódik.

Country Style Jersey komód - a komódot és a komódot elhelyezheti együtt egy szobában, de két különböző helyiségben is - a tér képzeletben összekapcsolódik.

 

4. Régiségek, bazár és bolhapiac

Hol találhatsz még eredeti darabokat, amelyek már egy ideje léteznek, és nem kerülnek sokba? Ha szereted a vidéki stílust, és a régi dolgok nem csak "ritkaságok" számodra, akkor irány a legközelebbi bazárok és antikváriumok. Lehet, hogy meglepődsz, mennyi gyönyörű dolog vár rád. Néhányat csak le kell porolni, tisztítani, és mehet egyenesen a polcra, másokhoz egy kis törődés és kreativitás kell - de a végén egy vadonatúj és egyedi darabot szerezhetsz, amelyet más otthonában nem találsz meg.

 

A régi bútorokat néha csak le kell csiszolni és színesre festeni, amitől új és egyedi darab lesz.

Néha csak le kell csiszolni a régi bútorokat, és egy réteg festékkel átfesteni, ami egy pillanat alatt új és egyedi darabbá varázsolja őket. (Forrás: Unsplash)

 

5. Hozzon új szelet az otthonába

Válogassa át a régi dolgokat, és dobja fel otthonát új darabokkal - néha csak a kanapé párnáit kell újrakárpitozni, szép cserepekben lévő növényeket vásárolni, vagy megszabadulni a felesleges tárgyaktól, hogy feldobja otthonát és szobáit. Hirtelen a szoba teljesen másképp néz ki, jobban érzi magát, és valahogy frissebbnek tűnik. A megoldás gyors, egyszerű, nem kerül sokba, és rengeteget zenél. Úgyhogy hajrá!

A szépség a részletekben rejlik – néha nem kell sok. Próbáljon meg cserélni a virágcserepeket, vagy vásároljon élő növényeket, ezek mindig hangulatosabbá teszik a belső teret.

A szépség a részletekben rejlik - néha nem is kell hozzá sok. Próbálja meg kicserélni a cserepeket, vagy vásároljon élő növényeket, ezek mindig hívogatóbbá teszik a belső teret. (Forrás: Pixabay)

 

Adatvédelmi beállítások

Sütiket használunk, hogy javítsuk a weboldal látogatottságát, elemezzük a teljesítményét és adatokat gyűjtsünk a használatáról. Ehhez harmadik fél eszközeit és szolgáltatásait is használhatjuk, és az összegyűjtött adatokat továbbíthatjuk az EU-ban, az Egyesült Államokban vagy más országokban működő partnereinknek. A "Minden cookie elfogadása" gombra kattintva Ön hozzájárul ehhez a feldolgozáshoz. Az alábbiakban részletes információkat talál, vagy módosíthatja a beállításait.

Adatvédelmi irányelvek

Részletek megjelenítése
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bejelentkezés