Stílusosan vidéki stílusban

10.10.2023 12:15.00 758

A vidéki életstílus sokféle formában jelenik meg, tükrözve a múltban élt egyszerű emberek életmódját. Lakása vagy háza belsejét berendezheti az angol vidék, a francia Provence, a skandináv minimalizmus és letisztultság, a múltbéli szlovák lakások, a mediterrán vagy sok más stílusban. A vidéki stílusokban azonban van egy közös nevező - a bútorok a kiegészítőkkel együtt funkcionálisak, nem csak szépek.

Stílusosan vidéki stílusban

 

A vidéki stílus nem csak a nyaralókhoz és a régebbi házakhoz tartozik, ahogyan az első pillantásra tűnhet. (Forrás: Pixabay)

A funkcionalitás az első

A belső tér berendezésénél fontos, hogy minden bútordarab funkcionális legyen. Az egyes darabok elhelyezése jól átgondolt kell, hogy legyen, minden egyes darabnak megvan a helye, funkciója, előnyei és gyakorlatilag használható.

Ezt követi az otthonosság, az egyszerűség és a sok fa

A fa mint a múlt anyaga igazán nagy szerepet játszik a vidéki stílusban. A vidéki hangulatot különösen a fából készült bútorok idézhetik meg, amelyek - patinájuknak, különböző mintáiknak, formájuknak vagy általános megjelenésüknek köszönhetően - hangulatosnak és "réginek" tűnnek. Az egyszerűséget gyakran (kis mértékben) kiegészítik a minták és díszek, amelyek feldobhatják a belső teret, és eleganciát kölcsönözhetnek neki.

Meghittség

A vidéki stílus alapvető jellemzői közé tartozik a meghittség és a barátságos, otthonos hangulat. (Forrás: Unsplash)

Fehérbe öltözött elegancia

A Szlovákiában használt vidéki stílusok közül kétségtelenül a skandináv és a provence-i stílus párosáé az első hely. Ezeket a fehér szín nagymértékű használata jellemzi. Használata nyilvánvaló - a fehér az egyszerűség, a tisztaság és az elegancia színe. Szellőssé teszi a teret, tágasabbnak tűnik és tisztának tűnik. Ezért vált ez a két vidéki stílus igazán népszerűvé vidékünkön.

A helyiségben a fehér dominál

A helyiséget a fehér szín uralja, ami vizuálisan megnöveli a teret. (Forrás: Unsplash)

 

A skandináv és a provence-i stílus kedvencei

A skandináv stílus minimalista formákkal, visszafogott színekkel és a részletek iránti éles szemmel dolgozik. Kiterjedten használja a természetes színeket és anyagokat (fa, bőr, vászon, kerámia...). A bútorok funkcionálisak és praktikusak. Egy ilyen stílusban berendezett szoba nagyon tisztának, kellemesnek és harmonikusnak tűnik.

Az északi időtlenség az egyszerűség és a minták kombinációját hozza magával. A növényeket is széles körben használják - nekik köszönhetően a szoba kellemesnek és hangulatosnak tűnik.

Az északi időtlenség az egyszerűség és a minták kombinációját hozza. A növényeket is széles körben használják - ezek teszik a helyiséget meleggé és otthonossá. (Forrás: Unsplash)

 

A provence-i stílus színesebb - színesebb, szereti a visszafogott lilát, fehéret és bézst, a bútorok gyakran díszítőelemeket tartalmaznak, több kiegészítőt és dísztárgyat használnak. Mindez a francia romantika és kifinomultság jegyében történik.

Hagyja, hogy magával ragadja a francia vidék szépsége. A csipke és virágmotívumok finomságot és romantikát visznek a belső térbe.

Engedje, hogy magával ragadja a francia vidék szépsége. (Forrás: Pixabay)

 

5 tipp a vidéki stílushoz otthonában

 

1. Találja meg a "saját" stílusát, próbálja ki

Lakásának vagy házának nem kell úgy kinéznie, mint egy katalógusnak. A tér, amelyben élsz, tükrözi a személyiségedet és a családod karakterét. Hagyja meg a kézjegyét a belső térben is - vegye körül magát azzal, ami örömet okoz, ne féljen játszani a színekkel és az anyagokkal. Ha az eleganciát kedveli, tegyen bele még több eleganciát, ha az egyszerűséget, a szigorú formákat és a meleg színeket, menjen ebbe az irányba.

Minden otthonnak lehet saját pasziánsza - egy különleges darab, amely magára vonzza a figyelmet, eredetiséget ad a belső térnek és boldoggá tesz, mert az Ön tükörképe

Minden otthonban lehet egy szoliter - egy különleges darab, amely megragadja a tekintetet, eredetiséget kölcsönöz a belső térnek, és boldoggá teszi Önt, mert Önt tükrözi. (Forrás: Unsplash)

 

2. Kombinálja a modern és a régebbi darabokat

Manapság nagyon népszerű, hogy a régebbi darabokat új, modern darabokkal kombinálják. Inspirálódjon, az internet az ötletek forrása. Persze, ahogy fentebb írtuk, nem kell egyetlen stílusban maradnod - a szigorú skandináv stílust feldobhatod több színnel, a provence-i stílust kiegészítheted egyszerű skandináv bútorokkal, csak rajtad áll.

Manapság gyakran kombinálják az egyedi stílusokat, kísérleteznek anyagokkal, mintákkal, egyszerre használnak új és régi darabokat.

Manapság gyakran kombinálják a stílusokat, kísérleteznek az anyagokkal és a mintákkal, és egyszerre használnak új és régebbi darabokat (Forrás: Unsplash)

 

3. Leleplezni és elrejteni

Vannak dolgok, amelyek megérdemlik, hogy mindennap szem előtt legyenek, míg mások maradhatnak szekrényekben, komódokban vagy fiókos szekrényekben. Készítsen stratégiát, és találjon helyet minden egyes tárgynak - így könnyebb lesz rendet tenni a térben. Ha egy térben túl sok a rendetlenség, az zavarónak és zsúfoltnak érezhető.

Ha "rendet szeretne tenni" a térben, próbálja meg például csökkenteni a szem előtt lévő dolgok mennyiségét. Hagyjon olyan dolgokat a kirakatban, amelyek kellemesebbé teszik a napját, és javítják a hangulatát. Azonban itt is (még a provence-i stílusnál is, amely több kiegészítőt szeret) mindent csak mértékkel. Ha egy kicsit visszaveszel, a tér jobban fog lélegezni, és könnyebb lesz tisztán tartani.

Minden belső tér értékelni fogja az egyszerűséget és a minimalizmust.

Minden enteriőr értékelni fog egy bizonyos fokú egyszerűséget és minimalizmust. (Forrás: Unsplash)

A nappali például tele van mindenféle dologgal, amit szeretünk kéznél tartani (magazinok, tollak, könyvek, keresztrejtvények, gyertyák, kézkrém...). De ez nem jelenti azt, hogy ezeknek az asztalon, a dohányzóasztal alatt, vagy az egész szobában szétszórva, jól látható helyen kell lenniük. Gyűjtsd össze őket a szoba minden részéből (meg fogsz lepődni, mennyi van belőlük), és készíts nekik helyet - például egy ládában, egy kisebb komódban vagy egy íróasztalfiókban.

A láda dohányzóasztalként is szolgálhat hatalmas tárolóhellyel - minden még heverő holmit elfér benne.

A láda hatalmas tárolóhelyével dohányzóasztalként is szolgálhat - elfér benne minden, ami mindig ott hever. (Forrás: Unsplash)

 

---> TIPPÜNK: Fából készült Jersey láda csukható fedéllel - 100 kg-ig terhelhető

Truhlica na vaše poklady – je obľúbeným interiérovým kúskom práve vďaka svojej funkčnosti.

10. ábra:Egy láda a kincseidnek - funkcionalitásának köszönhetően népszerű belsőépítészeti darab.

 

A láda ideális bútordarab a lakásban vagy házban - 2 az 1-ben, a felső rész (ülő/tároló) és a belső tárolóhely egyaránt szolgál. Sokan szeretik és használják praktikus felhasználása miatt:

 • a hálószobában ágynemű, párnák és paplanok számára (komódként vagy paplanhuzatként)
 • a nappaliban könyvek, magazinok, párnák, takarók vagy bármi más, ami kéznél van.
 • az előszobában a magas szárú csizmák, gumicsizmák, hátizsákok, sapkák, sálak és egyéb dolgok számára, amelyeket valahová el kell helyeznünk, amikor hazaérünk vagy elmegyünk valahová

 

Használhatja a mellkas felső részét:

 • ülőhelyként - étkezőpadként, öltözőpadként az előszobában, hálószobai padként az ágy végében, ahol öltözködés közben lehet ülni....
 • tárolóhelyként - pl. a kanapé melletti asztalként, ahová el lehet tenni az italokat

 

---> TIPPÜNK: Komód Jersey fehér ugyanabban a kivitelben

Vidéki stílusú dzsörzsi komód - elhelyezheti a komódot és a komódot egy helyiségben, vagy két különböző helyiségben is - így a tér ötletesen összekapcsolódik.

Country Style Jersey komód - a komódot és a komódot elhelyezheti együtt egy szobában, de két különböző helyiségben is - a tér képzeletben összekapcsolódik.

 

4. Régiségek, bazár és bolhapiac

Hol találhatsz még eredeti darabokat, amelyek már egy ideje léteznek, és nem kerülnek sokba? Ha szereted a vidéki stílust, és a régi dolgok nem csak "ritkaságok" számodra, akkor irány a legközelebbi bazárok és antikváriumok. Lehet, hogy meglepődsz, mennyi gyönyörű dolog vár rád. Néhányat csak le kell porolni, tisztítani, és mehet egyenesen a polcra, másokhoz egy kis törődés és kreativitás kell - de a végén egy vadonatúj és egyedi darabot szerezhetsz, amelyet más otthonában nem találsz meg.

 

A régi bútorokat néha csak le kell csiszolni és színesre festeni, amitől új és egyedi darab lesz.

Néha csak le kell csiszolni a régi bútorokat, és egy réteg festékkel átfesteni, ami egy pillanat alatt új és egyedi darabbá varázsolja őket. (Forrás: Unsplash)

 

5. Hozzon új szelet az otthonába

Válogassa át a régi dolgokat, és dobja fel otthonát új darabokkal - néha csak a kanapé párnáit kell újrakárpitozni, szép cserepekben lévő növényeket vásárolni, vagy megszabadulni a felesleges tárgyaktól, hogy feldobja otthonát és szobáit. Hirtelen a szoba teljesen másképp néz ki, jobban érzi magát, és valahogy frissebbnek tűnik. A megoldás gyors, egyszerű, nem kerül sokba, és rengeteget zenél. Úgyhogy hajrá!

A szépség a részletekben rejlik – néha nem kell sok. Próbáljon meg cserélni a virágcserepeket, vagy vásároljon élő növényeket, ezek mindig hangulatosabbá teszik a belső teret.

A szépség a részletekben rejlik - néha nem is kell hozzá sok. Próbálja meg kicserélni a cserepeket, vagy vásároljon élő növényeket, ezek mindig hívogatóbbá teszik a belső teret. (Forrás: Pixabay)

 

 • Ikon

  Időtlen design

  modern és egyedi megjelenés

 • Ikon

  Gyors szállítás

  48 órán belül szállítunk

 • Ikon

  Az áruk 99%-a raktáron van

  azonnali feladás

 • Ikon

  100 ezer +

  elégedett ügyfelek

Privacy preferences

Sütiket használunk, hogy javítsuk a weboldal látogatottságát, elemezzük a teljesítményét és adatokat gyűjtsünk a használatáról. Ehhez harmadik fél eszközeit és szolgáltatásait is használhatjuk, és az összegyűjtött adatokat továbbíthatjuk az EU-ban, az Egyesült Államokban vagy más országokban működő partnereinknek. A "Minden cookie elfogadása" gombra kattintva Ön hozzájárul ehhez a feldolgozáshoz. Az alábbiakban részletes információkat talál, vagy módosíthatja a beállításait.

Adatvédelmi irányelvek

Részletek megjelenítése
Our webpage stores data on your device (cookies and browser's storages) to identify your session and achieve basic platform functionality, browsing experience and security.
__cookietype_func__
__cookietype_analytic__
We may use cookies and third party tools to enhance products' and/or services' offer of ourselves or those of our partners, its relevancy to you, based on products or pages you have visited on this site or on other websites.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bejelentkezés